woensdag 21 april 2010

Goud!

Cherry Creek is voor de diegenen die in Denver vast zitten een begrip. De Mall waar je de felbegeerde iPad kan kopen. Cherry Creek, de naam heeft niet alleen iets fruitigs maar houdt ook een belofte in lijkt het wel. Cherry heeft iets spannends, iets ondeugends, dromen die uitkomen. Dat zit in de naam Cherry Creek!
Pas op de terugweg van het shopping center werd duidelijk waar dat die reputatie niet van gisteren is. Cherry Creek is de plek waar in 1858 goud gevonden werd. De Pikes Peak Goldrush was geboren. Later bekend als de Colorado Goldrush.
Maar ook vandaag de dag is Cherry Creek een plek voor goldiggers. Op de plek waar pakweg anderhalve eeuw al de belofte van een gouden toekomst in het verschiet lag, is het vandaag de dag niet anders.
Het zal menigeen verbazen dat er te midden van de hamburgers en football t-shirts de meest prachtige realestate wordt verkocht. Bij Fuller/Sotheby's kan je als je klaar ben met de dagelijkse boodschappen nog even je droomhuis aanschaffen.



Cherry Creek mag dan een gewone doorsnee Amerikaanse shopping Mall zijn, het blijft een plek waar dromen uitkomen. Of het nou vroeger om goud ging of nu om een appeltje voor de dorst..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten